Düğün Fotoğrafçısı, Güzel Fotoğraflar İçin Çiftlere Tüyolar

[one-half]Merhaba Gelin ve Damat Adayı, Bu yazıda düğün gününüzle ilgili gelinlik – damatlık seçiminden gelin çiçeğine kadar küçük ayrıntılardan bahsetmek istiyoruz. Bu tüyolar hem fotoğraflarınızı farklı kılacak, hem de size belki o gün için bir fikir verecektir…

1) DUVAK

Nasıl bir gelinlik istediğinizi az çok biliyorsunuz, peki duvak nasıl olmalı? Bize kalırsa en güzel fotoğrafları uzun bir duvak veriyor. Mesela gelinliğinizin kuyruğundan uzun duvağınızı rüzgara kapılmış gibi uçuruyoruz, bu kare gerçekten süper oluyor.

2) AYAKKABI:

Uzun saatler üzerinde olacağınız ayakkabılarınız mutlaka rahat olmalı. Seçeceğiniz ayakkabıyı alırken  mutlaka bir süre yürüyün, test edin. Platform topuklu ayakkabılar taban ve topuk kısmının tamamını desteklediği için oldukça rahat olur. Model tamam ama renk? Biraz farklı renkte bir ayakkabıya ne dersiniz?  Beyaz ayakkabıyı bırakın artık, pembe, kırmızı gibi iddialı bir ayakkabı deneyin. Çiçeğinizi de ayakkabınızla aynı renk canlı mevsim çiçeği seçin, bakın fotoğraflar nasıl cıvıl cıvıl ve güzel olacak.

3) GELİNLİK TESLİMİ: Gelinliğinizi düğünden 1-2 gün önce alırsanız olası hataları gidermek mümkün olmayabilir. Çok daha erken teslim alacak şekilde gelinlikçinizle anlaşın. Provaya gittiğinizde gelinlikle oturun, kalkın, yürüyün, dans edin…

4) MAKYAJ:

Abartıya kaçmayan hafif  bir makyaj tercih edin. Gelin makyajı oldukça naturel ve hafif olmalı. Geline bakıldığı zaman önce makyaj değil gelin görülmeli. Çok koyu, çok parlak, ışıl şıl ,parıl parıl renkler yerine daha doğal ve mutlaka tüm gün dayanacak bir makyaj olmasına özen gösterilmeli. Unutmayın doğru makyaj cildinizdeki kusurların bilgisayar müdahalesiyle düzeltilmesinden çok daha iyi sonuç verir.

5) GELİN SAÇI:

Klasik gelin saç modeli topuzdan vazgeçebilecek kadar cesursanız, açın saçlarınızı. İnanın pişman olmayacaksınız… Topuz yaptırmak gelin olmanın bir kuralı değil. Kendinizi durduk yere yaşınızdan olgun göstermeye çalışmak yerine daha doğal modeller tercih edin. Düğünden önce mutlaka ön prova yaparak size en çok yakışacak ve içinize en çok sinecek modeli tercih edin.

[/one-half][one-half]6) DAMAT:

Sıra geldi damatlara. Damat beylerin hazırlıkları gelin hanımlar kadar ayrıntılı ve uzun olmasa da  gerekli özeni göstermeliler. Mesela klasik güzel bir saat,  bir çift kol düğmesi, yakada gelinin buketinden bir parça çiçek şıklığınıza şıklık katacaktır. Göreceli olsa da bize göre kemer yerine kuşak, kravat yerine papyon daha hoş duruyor. Ayakkabınız çok şık ve rahat olmalı. Gelin hanım biraz uzun boylu ise, yüksek tabanlı bir ayakkabı tercih edebilirsiniz.

7) FOTOĞRAFÇINIZ: Fotoğrafçınızla çekimden önce mutlaka görüşün, tanışın. Bu görüşmeye mümkünse çift olarak gidin. Sohbet havasında geçen bir görüşme onu yabancı gibi görmemenizi sağlar. Bu fotoğraflarınıza doğallık ve güzellik olarak yansıyacaktır. Fotoğraf kompozisyon ve teknik olaydan ibaret değildir. İyi bir fotoğraf duygu barındırmalıdır Olmasını istediğiniz pozlar, fotoğrafçının kullanacağı ve sizin için özel olan ve kullanılmasını istediğiniz aksesuarlar, çekimin nerede-kaç saat yapılacağı vs konuşun, tavsiyeler alın. Seçtiğiniz paketle ilgili detayları öğrenin. Paketinize ilaveler istiyorsanız (fazladan albüm, fotoğraf baskısı, poster baskı, kanvas baskı vs) bunları belirtin.

8) Fotoğrafçınızla belirlemiş olduğunuz saatte ve yerde olacak şekilde kuaförde işinizi tamamlayın. Kuaförler anlaştığınız vakitten en az 1 saat sizi geç çıkaracaktır. Bu nedenle çıkmayı planladığınız vakitten bir saat önce çıkmak üzere anlaşmanız olası riskleri azaltacaktır. Fotoğraf işini aceleye getirmeden çekim gerekli zamanı ayırmaya çalışın. Fotoğrafçınızla gün boyu çekim için anlaştıysanız kuaför, dış mekan çekimleri, imzalar  ve ilk dansta fotoğrafınızı elbette çekilecek. Ama gün batımını da es geçmeyin, pişman olmayacaksınız.

9) Düğün günü fotoğrafçınız çimlere otur diyorsa direnmeyin oturun :)

Tek bir gün için satın aldığınız  yada kiraladığınız gelinlikle yapabileceğiniz en doğru şey o gün gelinliğinizi en güzel şekilde kullanmaktır o yüzden acımayın.

10) DÜĞÜN ARABASI:

Klasik bir Amerikan arabası kiralamaya ne dersiniz, mutlaka kiralayın. Hem çok güzel bir deneyim olacak, hem de çok güzel kareler verecektir.

“En Mutlu Anınız” için düğün fotoğrafçısı arıyorsanız, düğün fotoğrafçısı fiyatları sayfamızdan paketlerimize göz atabilirsiniz.

Filled Under : Düğün Fotoğrafçılığı , Tüyolarımız , Yazılar / Tüyolar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*